Ярослав Романчук став спікером у межах бізнес-форуму "Ведення бізнесу в Україні: виклики та можливості" - Юридична група Eucon

Ми використовуємо файли cookie для нашого веб-сайту. Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з використанням нами файлів cookie.

Публікації

Ярослав Романчук став спікером у межах бізнес-форуму “Ведення бізнесу в Україні: виклики та можливості”

6-7 червня у Варшаві відбувся масштабний бізнес-форум “Ведення бізнесу в Україні: виклики та можливості” від Міністерства економіки України, USAID, DIIA.Business Warsaw та ZPP. Адвокат, керуючий партнер EUCON, голова Правління Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослав Романчук став спікером у межах заходу.

Форум було проведено із метою надання українському бізнесу інформації про наявні можливості й грантові програми від Уряду України та Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, а також про ефективні інструменти для відновлення та розвитку бізнесу. Спікери заходу ділились із учасниками досвідом подолання викликів, спричинених повномасштабним вторгненням росії в Україну, зокрема щодо релокації бізнесу в більш безпечні регіони, відновлення його діяльності, збереження та збільшення обсягів експорту в умовах війни.

Ярослав Романчук закцентував на основних викликах, які виникли напочатку повномасштабного вторгнення, серед яких: 1) необхідність підтримки і забезпечення безпечних умов для власної сім’ї, працівників організації та компанії; 2) надання підтримки і допомоги клієнтам, особливо тим, хто опинився в зоні бойових дій; 3) оперативний збір та доставка гуманітарної допомоги, зокрема військової. Спікер підкреслив, що третій пункт було швидко й успішно реалізовано завдяки членам АУБП, які відразу ж відгукнулись та надали усі необхідні ресурси для реалізації налагодження потоку постачання гуманітарної допомоги в Україну.

Пан Романчук зазначив, що наразі ситуація із забезпеченням належних умов для працівників стабільна, проте залишилось питання щодо допомоги бізнесу в релокації, хоча змінився сам характер і напрямки допомоги, як і в гуманітарній сфері.

Наразі актуальним є питання допомоги для польських інвесторів у тому, щоб підготуватись до виходу на український ринок. Для цього Асоціацією організовуються спеціальні заходи (форуми), які стали комунікаційним майданчиком для представників бізнесу та влади найбільш постраждалих від війни регіонів України. Окрім того, незабаром планується реліз книги “Бізнес-право України для польських інвесторів” польською мовою, яка стане в нагоді для польських підприємців, які планують брати участь у відбудові України.

Серед огранізацій, які надають активну підтримку українському бізнесу, Ярослав Романчук відзначив діяльність Польського фонду розвою, до якого входять фінансові урядові організації, зокрема ПАІТ, що надають підтримку та фінансові інструменти для українських підприємців у Польщі, ZPP, Раду підприємництва при Президенті Польщі, DIIA.Business Warsaw, USAID та Асоціації українського бізнесу в Польщі. Спікер не оминув увагою і підтримку стартапів, зокрема діяльність StartupBridge у цьому напрямку.

Учасниками сесії також стали:

  • Олександра Ілляшенко – директорка DIIA.Business Warsaw;
  • Марцін Новацкі – віце-президент Związek Przedsiębiorców i Pracodawców (ZPP);
  • Ганна Крисюк – президентка Business Woman Club;
  • Діна Сідаш – віце-президентка Дніпропетровської торгово-промислової палати.
Зв’язатися з нами

Надіслати запит